Επιστροφη στην αθηνα μετα απο τις ημερες του πασχα και δεν ηξερα τι αλλαγες θα εβλεπα στον ηλιο μετα απο δυο μερες χωρις παρακολουθηση.
Ψαχνοντας λοιπον ολα τα αρχεια και τις σελιδες που εχω στην διαθεση μου για την ερευνα του οταν δεν εχω προσωπικη παρατηρηση ειδα τα εξης στοιχεια.
α) Στα ανατολικα να εχουμε νεα ενεργη ζωνη η οποια εχει δωσει μικρη ομαδα απο κηλιδες και πηρε την ονομασια 1060.
β) Λιγο πιο δυτικα της 1060 και προς το κεντρο του δισκου εχουμε μια περιοχη η οποια εχει δωσει νεες πολυ μικρες κηλιδες σημερα αλλα δεν εχει ονομαστει ακομη απο το ΝΟΑΑ.
γ) Εχουμε την ενεργη ζωνη 1057 να εχει ηδη αποχωρησει απο την δυτικη πλευρα του δισκου.
δ) Την ενεργη ζωνη 1059 να πλησιαζει σιγα σιγα στο δυτικο χειλος και η οποια εχει δωσει σειρα εκλαμψεων ισχυος Β7 το σαββατο με αποτελεσμα να αναμενετε σελας μετα απο 72 ωρες εδω στην γη.
ε) Η ταχυτητα του ηλιακου ανεμου εχει αυξηθει σε 800 km ανα δευτερολεπτο και αυτο αυξανει την εμφανιση γεωμαγνητικων καταιγιδων τυπου G3. Δεστε για` αυτες στο παρακατω link ανοιγοντας την εικονα......http://www.sfak.gr/forum/index.php?action=dlattach;topic=2133.0;attach=10270;imageΗ πρωτη φωτογραφια την βρηκα απο την γραμμη του ασβεστιου και δειχνει στα ΝΑ καθαρα την δυναμικη της ζωνης 1060.

Η επομενη φωτο απο το λευκο φως δειχνει την εμφανιση στο κεντρο νεων κηλιδων οι οποιες δεν εχουν ακομη ονομαστει απο το ΝΟΑΑ.