|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« στις: Φεβρουάριος 28, 2010, 08:45:13 μμ » |
|
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2010, 06:48:24 μμ από THEO-007 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 05, 2010, 04:40:45 μμ » |
|
Παρατηρηση σημερα κατω απο μετριες συνθηκες.
Η ζωνη στα Βορειο ανατολικα δινει πολυ μικρες εκλαμψεις ενω απο πανω της εχει δυο πανεμορφα ενεργα νηματα. Επισης λιγο πιο βορεια της ζωνης εχουμε ενα τεραστιο ηρεμο νημα ακριβως πανω στο χειλος του δισκου.
Η ζωνη 1051 με 2 κηλιδες αυτην την στιγμη δινει ταση πτωσης αφου απο πανω της υπαρχει μια σειρα ενεργων νηματων μαγνητικης αποκοψης.
Η 1052 ειναι η πιο ισχυρη ζωνη αυτη την στιγμη με 3 κηλιδες. Εχει αναπτυξη και σημερα εδωσε και εκλαμψη ισχυος C2.2 ταξεως.
Το ιδιο ισχυει και για την ζωνη 1053 οπου και εδω εχουμε ελαφρα ανοδο ισχυος των μαγνητικων πεδιων. Η κενεργη ζωνη περιεχει αυτη την στιγμη 4 κηλιδες.ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ ΜΟΥ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 06, 2010, 05:10:38 μμ » |
|
Και μετα απο μια τεραστια διαδρομη 45 ημερων με κηλιδες στην ορατη πλευρα σημερα εχουμε τον ηλιο μας και παλι ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ.
Να ευχηθουμε βεβαια να μην συνεχιστη αυτη η αδρανεια αλλα να εχουμε και παλι αναζωπυρωση σε συντομο χρονικο διαστημα.
Σημερα εκανα παρατηρηση κατα της 11:30 πμ και δυστυχως επεσα πανω σε συνεφια. Παρολα αυτα ομως και παρα την ασχημη ορατοτητα που επικρατουσε εκεινη την στιγμη εκανα και φωτογραφικη προσπαθεια που δυστυχως κατα μεγαλο ποσοστο ηταν ανεπιτυχης.
Οι δυο φωτογραφιες που δειχνουν το χρωμοσφαιρικο δικτυο ηταν ικανοποιητικες καθως αναδεικνυουν εναν τον μεγαλο φλεβωδη πυρσο της παλιας ζωνης 1045. Το σχημα ειναι πανεμορφο.
Το τεραστιο ηρεμο νημα που υπηρχε χθες υπαρχει και σημερα αλλα ειναι σαφως μειωμενο ενω εκανα και μια προσπαθεια να δειξω την προεκταση του σε προεξοχη που δυστυχως χαλασε απο την συνεφια.
Δεν ειχαμε κατι αλλο σημαντικο για σημερα εκτος των δυο αυτων φαινομενων τα οποια ηταν τα πιο ισχυρα.
Εχω τοποθετηση καποιες φωτογραφιες εστω και σε κακη κατασταση για να παρετε μια γευση της ημερας. ΤΟ ΧΡΩΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΥΡΣΟΥ ΣΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΤΟ ΗΡΕΜΟ ΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΞΟΧΗ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 11, 2010, 04:09:25 μμ » |
|
Πολυ καλη μερα η σημερινη λογω των φαινομενων.
Ειχαμε σχεδον τα παντα στην επιφανεια αλλα και στην περιφερεια.
Καταρχας ειχαμε ενα αριθμο νηματων σε μεγαλα μεγεθη. Ειδικα αυτο που βλεπετε στο σκιτσο στα ΒΔ ηταν πανεμορφο καθως ειχε σχημα σαν τσιγκελι και βρισκοταν ακριβως πανω απο μια αδυναμη αλλα αρκετα εκτεταμενη ζωνη.
Επισης ειχαμε μια πανεμορφη προεξοχη στον νοτο του δισκου σε πολυ ομορφο σχημα.
Ειχαμε το καταπληκτικο επισης φαινομενο της καταληξης ενος νηματος σε προεξοχη. Δυστυχως το φαινομενο ηταν σε μικρη κλιμακα και δεν φαινοταν πολυ καλα αλλα ομως φαινοταν.
Ο δισκος εχει δωσει αλλες δυο ενεργες ζωνες της 1054 και 1055 οι οποιες εδωσαν ηδη κηλιδες και πηραν ονομασια.
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 11, 2010, 04:26:35 μμ από THEO-007 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 14, 2010, 06:58:23 μμ » |
|
Απο τις 11 του μηνος μεχρι της 14 του μηνος ειχαμε μια σειρα στεφανιαιων μαζικων εκτιναξεων πλασματος απο τον ηλιο προς την γη.
Μαλιστα μεσα στις ημερες αυτες ειχαμε και την πορεια ενος κομητη που περασε απο τον ηλιο και στην κυριολεξια καηκε.
Μπορειτε λοιπον στο παρακατω βιντεο να δειτε ολη την πορεια των ηλιακων εκρηξεων και τα συμβαντα που ελαβαν χωρα στον ηλιο απο της 11 του μηνος εως σημερα.http://soho.esac.esa.int/data/LATEST/current_c2.mpg
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 15, 2010, 01:10:32 πμ από THEO-007 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Χρήστος Παζαρένκας
Αστρονέος
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 15, 2010, 06:44:56 μμ » |
|
Μπορώ να εχω ενα τηλεφωνό σου για να με βοηθησεις με το ηλιο και για αγορα τηλεσκοπιο Ήλιου. Στήλε μου πμ. η στο email. sminos13@gmail.com
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 20, 2010, 07:49:29 μμ » |
|
Ο ηλιος εξακολουθει να δειχνει σημαντικη δραστηριοτητα.
Δυο ενεργες ζωνες στην επιφανεια του δισκου.
Η 1054 εχασε της κηλιδες και εχει απομεινει πλεον μονο με τον χρωμοσφαιρικο πυρσο.
Η 1056 μετα απο καποια πτωση αρχισε παλι να ενισχυετε μαγνητικα αλλα δεν ξερουμε κατα ποσο θα συνεχισει αυτο.
Ο δισκος εχει γεμισει απο ηρεμα νηματα που ειναι δειγμα ανοδου δραστηριοτητας.
Και τελος η περιφερεια εχει πεσει και παλι μετα απο καποια εξαρση της προηγουμενες μερες.ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 21, 2010, 03:12:10 μμ » |
|
Τεραστιου μηκους ρωγμη τεινει να δημιουργηθει στα ΝΑ απο δυο μεγαλα νηματα τα οποια δεν εχουν κανει συζευξη ακομη. Εαν ενωθουν θα εχουμε μια τεραστια ρωγμη σαν αυτη που ειχε δημιουργηθη μερικες μερες πριν. Στην αναμονη για να δουμε εαν θα συμβει η ενωση των νηματων.
Στα ΒΔ εχουμε και κει σημαντικο αριθμο νηματων που δειχνουν ασταθεια της περιοχης. Ενω στο χειλος της δευτερης φωτογραφιας θα παρατηρησετε ενα νημα που μαλλον θα δημιουργηθει τις επομενες μερες.
Κλεινουμε σημερα με την ενεργη ζωνη 1056 η οποια ενισχυθηκε και παλι με νεες μικρες κηλιδες. Δινει εκλαμψεις Β-class αυτη την στιγμη με πιθανοτητες να ενισχυση τις εκλαμψεις της. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ ΜΟΥ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 25, 2010, 05:51:33 μμ » |
|
Μεγαλη εθνικη εορτη σημερα για τον ελληνισμο.
Αργια λοιπον και με την ευκαιρια εκανα την καθιερωμενη μου παρατηρηση.
Η νεα ενεργη ζωνη 1057 εχει δωσει δυο τεραστιες κηλιδες αλλα απο πλευρας εκλαμψεων ειναι πολυ ηρεμη αφου δινει ισχυ Β ταξεως μεχρι στιγμης.
Το μαγνητικο ρηγμα που πηγε να δημιουργηθει τελικα αποσυντεθηκε και εχασε την ισχυ του.
Δεν εχουμε κατι αλλο σημαντικο στην επιφανεια ενω η περιφερεια ειναι πεσμενη ενεργειακα. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ ΜΟΥ
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 25, 2010, 06:40:00 μμ από THEO-007 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 27, 2010, 03:05:08 μμ » |
|
Ο ηλιος παραμενει ενεργος και σημερα δινοντας φαινομενα.
Δυστυχως για αλλη μια φορα κατα της 11.00 πμ που βγηκα για παρατηρηση καταφερα να πεσω πανω σε ομιχλη και αραιη συννεφια. Αυτο το πραγμα με αναγκασε να μην δουλεψω καθολου στην φωτογραφηση τα τηλεσκοπια του υδρογονου που εχω καθως επηρεαζοντε σημαντικα απο τις ατμοσφαιρικες διαταραχες.
Ετσι αποφασισα να δουλεψω με το τηλεσκοπιο του ασβεστιου το οποιο και κατω απο ασχημες ατμοσφαιρικες συνθηκες μπορει να δωσει πολυ καλυτερες εικονες του δισκου και ειδικοτερα του χρωμοσφαιρικου δικτυου.
Στοχος λοιπον σημερα η ζωνη 1057 η οποια εχει δημιουργησει δυο μεγαλες κηλιδες. Η λεγομενη ΕΠΟΜΕΝΗ κηλιδα αυτη που βρισκετε προς την ανατολικη πλευρα του δισκου ειναι σε μεγεθος σχεδον διπλασια απο την προπορευομενη ΗΓΟΥΜΕΝΗ που βρισκετε προς τα δυτικα. Η περιοχη ενω εδινε εκλαμψεις τυπου Β, σημερα ανεβασε την ισχυ κανοντας πολλαπλες εκλαμψειςτυπου C με ισχυροτερη μια εκλαμψη C2.5. Επισης να πουμε οτι η περιοχη εχει ισχυροτατα μαγνητικα πεδια και δεν αποκλειετε να δουμε και ισχυροτερες εκλαμψεις απο την ζωνη αυτη.
Επισης γινετε σημερα αναφορα για την εμφανιση νεας κηλιδας στο ανατολικο χειλος του δισκου την οποια θα παρακολουθησουμε εφοσον κρατηθει στην επιφανεια του δισκου.
Στο κεντρο σχεδον του δισκου το τηλεσκοπιο μου του ασβεστιου εδειξε και εναν πανεμορφο ΦΛΕΒΩΔΗ χρωμοσφαιρικο πυρσο. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
THEO BAKALEXIS
|
 |
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 28, 2010, 04:25:38 μμ » |
|
Ενω ο δισκος συνεχιζει να ειναι ενεργοποιημενος οι καιρικες συνθηκες συνεχιζουν να μας χαλανε πανεμορφες παρατηρησεις.
Εχουμε νεα ενεργη ζωνη στα ανατολικα η οποια ονομαστηκε 1059 και η οποια περιεχει ηδη κηλιδα ισχυρη. Τα μαγνητικα πεδια της εχουν την μορφη ελιλοειδη.
Στο κεντρο του δισκου υπαρχει μια πανεμορφη συστοιχια λαμπρων εκτασεων οι οποιες μοιαζουν με σκουληκια. Το σχημα ειναι φανταστικο και δεν μπορεσα να μην το φωτογραφησω. Γυρω απο την περιοχη υπαρχουν νηματα σε μεγαλο αριθμο.
Τελος συνεχιζουμε να εχουμε την εμφανιση POLAR CROWN νηματων τα οποια επιβεβαιωνουν την ανοδο της ηλιακης δραστηριοτητας.
Για σημερα θα παρουσιασω τρεις φωτογραφιες οι οποιες τραβηχτηκαν κατω απο πολυ κακες συνθηκες αφου χαμηλα ειχαμε αερα και ψηλα ομιχλη.
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΜΟΥ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|